De meeste vragen zijn al een keer gesteld. Je vindt het antwoord op deze vragen hieronder. Mocht je hier geen antwoord vinden op je vraag, of je hebt suggesties dan wel je wilt informatie, laat het ons weten en we nemen binnen een dag contact met je op.

 

Veel voorkomende vragen

 

Hoe werkt een projectieklok? 

Een 6.5 watt led-lamp wordt middels een spiegeling gereflecteerd op de wijzerplaat van een uurwerk. Middels een ingenieus systeem wordt die weerkaatsing via weer andere spiegels geprojecteerd op een, bij voorkeur, vlak oppervlak zoals een wand,. Maar het kunnen ook schoolborden, kastdeuren etc. zijn.

 

Wat zijn de afmetingen van de klok?

De projectieklok heeft de volgende afmetingen: Hoogte 38 cm, breedte 12 cm en diepte 8 cm.

 

De projectiegrootte en afstanden, hoe zit dat?

Bij een projectieafstand van 2,5 tot 3,0 meter bedraagt de grootte van de geprojecteerde klok circa 75 cm tot 100 cm.  Stel wel altijd de projectie scherp met het stelwieltje aan de achterzijde van de behuizing.

 

Hoe verwissel ik een batterij?

Draai de klok om zodat je de onderkant van de klok voor je hebt. Schuif de onderkant uit de houder zodat het uurwerk zichtbaar wordt. Draai met een 10 centstuk de deksel van het uurwerkje aan de onderzijde van de klok een kwart slag. Je ziet dat de deksel een beetje loskomt van de uurwerkkast. Licht met een klein scherp voorwerp de deksel uit de kast. Verwissel de batterij door eveneens met dat scherpe voorwerp de batterij uit het klemmetje te "wippen" druk de nieuwe batterij terug op dezelfde plaats. Plaats de deksel weer terug op de uurwerkkast. Draai de deksel weer een kwartslag. Het geheel zit weer vast. Plaats de onderkant weer terug in de houder.

 

Hoe lang gaat een batterij mee?

De batterij gaat ongeveer 12 maanden mee. Je kunt batterijen bestellen op deze site.

 

Hoe verstel ik de tijd?

Draai de gehele klok om zodat je de onderkant voor je hebt. Schuif de onderkant uit de houder .Je ziet aan het uurwerk een kroontje zitten. Trek dit kroontje een paar millimeter los van de kast en je kunt de tijd verstellen. Nadat je de klok gelijk gezet hebt, druk je het kroontje weer op zijn plaats en de klok gaat weer lopen. Schuif daarna de onderkant weer in de houder.

 

Op wat voor energiebron werkt de klok?

Het uurwerk werkt op een cel-batterij. De lichtbron werkt op 230 volt. Door de adapter wordt dit omgezet in een aanvaardbaar voltage voor de led-lamp.

 

Hoe verwissel ik de led-lamp?

Zie bijgevoegde beschrijving van de klok (in de verpakking) LET OP: De led-lampjes zijn speciaal afgestemd voor het gebruik in deze projectieklok. Het verdient dan ook aanbeveling deze led-lampjes te gebruiken.

 

Kan ik losse lampjes op deze site bestellen?

Ja, dat kan.

 

Hoe stel ik de mijn projectieklok scherp?

Aan de achterzijde van de klok bevindt zich een stelwiel. Door hieraan herhaaldelijk te draaien (links en/of rechtsom) kun je de projectie op elke gewenste afstand scherpstellen.

 

Kan de lamp ondersteboven opgehangen worden?

Nee, dit is niet mogelijk.

 

Kan ik losse batterijen bestellen?

Ja, het is mogelijk om op deze site batterijen te bestellen.

 

Ik krijg een ovale projectie?

Let erop dat de klok recht voor de muur of het te projecteren oppervlak staat. Als de hoek van projecteren schuin is, wordt de projectie vertekend afgebeeld (vaak ovaal).

 

Hoe wissel ik een kleurenfilter?

Middels een schuif/druksysteem kun je de verschillende kleurenfilters aan de onderzijde van de trafo in en uit de houder schuiven. Kies vervolgens een kleur en leg die op de opening bovenop de klok waar normaal het kleurloze licht doorheen geprojecteerd wordt. De filter past er naadloos in.